29+0

Måndag betyder ny vecka för lillen och mig. 29+0 är helt otroligt. Det var det ingen som trodde när jag blev inlagd i vecka 22+3. Då var det dag för dag och att eventuellt ta sig till 24+0 om jag hade tur. Men lillen är en riktig kämpe. Lillen kämpar, jag ligger ner och äter piller och hjälper Lillen att kämpa. Och KJ ser till att allt fungerar runt omkring så att jag mår bra och orkar kämpa. Vi är ett riktigt team vi tre :-)

Har börjat äta Alvedon lite smått för att palla med foglossningen. Lite komiskt med den där alvedonen. Här jag jag gladeligen stoppat i mig alla piller dom har erbjudit mig på sjukhuset och efteråt. Och här funderar jag på hur en Alvedon kan påverka Lillen. Man blir lite knasig.

Har fått några små bristningar. Svor lite när jag upptäckte det men tänkte sen att det faktiskt inte gör något.


29+0


Blä

Foglossning. Idag har det blivit många svordomar och en del tårar. Det gör så sjukt ont och jag blir på apdåligt humör. Känns som att nån sticker in en kniv i höften på mig och vrider om. Hoppas det lugnar sig...


Torsdag

Dagarna rullar på här i soffan. Men tre dagar i rad har jag varit på utflykt så det har gått fort sista veckan. I måndags var det ju vanliga besöket på KS. Tisdagen bjöd på föräldrakurs. En föreläsning om förlossningen. Vi lärde oss väl inte direkt något nytt men det var kul att komma iväg. Blev lite småirriterad när hon tog upp såna här saker som "Smärtan gör ingentiiiing eftersom ni får den finaste belöningen i liiivet." Jo tack... Är två döda barn en fin belöning? Blev lite stirrande ner i golvet och bitande i läppen då. Igår var jag hos min BM som jag inte träffat sen vecka 16. Kändes ganska meningslöst faktiskt. Hon kollade blodsocker och blodtryck och lyssnade på hjärtljuden. Kändes lite lustigt när hon skulle lyssna på hjärtljuden och verkade tro att jag skulle tycka det var superspännande. Jag har lyssnat på lillens hjärtljud antingen med doppler eller gjort ctg-kurva varje dag i 2,5 vecka när jag låg inlagd + alla besök på spec. Det är inte lika spännande längre... Visst är det bra att höra att hjärtat slår på honom. Men så som han bökar omkring i magen känns det som att han mår bra.

Det negativa med utflykterna är att foglossningen har slagit till ordenligt. Aj aj!

28+0

Härlig dag! Utflykt till KS för ultraljud och läkarbesök. Har en tapp på 20 mm vilket ska vara ok för den här veckan. Men jag ska fortsätta vila i två veckor till. Sen får jag börja röra mig lite mer. Hurra!

Idag bjuder på både magbild och en bild på vår lillkille. Ja han är verkligen en kille. Fick nämligen en 3D-bild på hans pung som vi skrattade gott åt. Men den behåller vi för oss själva.


Tycker att magen har vuxit på sig sen förra veckan :-)


Vår lilleman som idag uppskattades till en klump på 1136 gram :-)


Besök på förlossningen

Det är något med våra spjälsängar... När vi köpte dom startade förlossningen dagen efter. Igår tog vi upp en av dom från källaren och satte ihop. Imorse när jag vaknade fick jag onda sammandragningar. Till slut ringde vi och sen åkte vi in till förlossningen. Men det gav sig och efter att ha blivit godkänd fick vi åka hem igen. Mystiskt...

Dagens filosofi

Läst i en MAMA-tidning:
Amerikanska forskare har upptäckt att kvinnor som får tvillingar lever längre. Forskningen visar också att dessa kvinnor i genomsnitt är starkare och friskare än mammor som föder ett barn åt gången. Forskningen gäller mammor som fått tvillingar på naturlig väg och inte via ivf.

Samtidigt så säger en brittisk undersökning att:
Föräldrar vars barn dött, löper stor risk att dö i förtid. Jämfört med andra föräldrar är risken dubbelt så hög och för mammor är risken fyra gånger högre.

Hmm... Blir det plus-minus-noll för mig då?

Hormoner

Min hormoner har börjat freaka ur. Ena sekunden ligger jag och asgarvar åt ingenting, nästa sekund storgrinar jag. Vad är vanliga jag? Vad är soffliggarjag? Vad är hormonjag? Känner mig lite schizo...

Barnmorskesamtal

Talade in på min barnmorskas telefonsvarare för några dagar sen. Idag ringde hon. Eftersom jag inte kan ta mig dit ska hon skicka lite papper till mig. Bland annat moderskapsintyget så jag kan sätta igång nästa karusell med försäkringskassan. Hon bokade även in oss på dom tre föräldrakursträffarna. Den första som handlar om födandet är redan nästa vecka. Vi tänkte att det var lika bra ifall Lillen skulle vilja titta ut. KJ lät lite tveksam när jag ringde honom och undrade om jag verkligen skulle gå. Men jag tänker banne mig ta mig dit. Vill ha lite normalitet. Men vi får väl se vad min läkare säger på måndag.

Ska bli intressant att höra vad dom säger på föreläsningen om födandet. Frågade min barnmorska när jag träffade henne senast, vilket var i vecka 16, hur föreläsningarna fungerar. Om man ska presentera sig och berätta hur lyckligt gravid man är och att det är första barnet. Hon sa att det inte var så. Så jag hoppas man slipper presentera sig så jag slipper välja om jag ska säga att det är första eller tredje barnet. Ser iaf fram emot att få gå och känna mig normal. Hipp hurra för normalitet!


27+0


En vecka till

Och så har vi klarat av en vecka till. Hurra! Måste säga att den här senaste veckan har gått oväntat fort. Tänkte för en vecka sen att det var en evighet till nästa besök på KS. Men nu har en vecka redan gått och då är det bara en vecka kvar till jag får lämna lägenheten nästa gång för en liten tripp till KS.

Igår kom min syster hit och sov över för hon skulle vidare på kurs idag. Vi kollade på bebissaker, barnvagnar, gjorde inköpslista och en lista över vad vi får låna från henne. Det var roligt att få kolla på sånt. Det ger en sån här underbar vanlighetskänsla. Jag får planera en framtid för min lilla bebis. Myyyspyyys! Tack för en stund av vanlighet :-)

Bild kommer ikväll...

Bästa överraskningen

Fick världens bästa överraskning idag. Några fantastiska människor har gett mig två månader gratis film från Lovefilm. Så nu kan jag titta på massor med filmer och få tiden att gå. Dom kommer hem direkt i brevlådan och sen postar man bara tillbaka dom. Helt otroligt vad fina vänner man har, även om det är vänner man aldrig träffar. Tusen miljarder tack!

Tevetablån och jag

Idag har jag: Legat i soffan och kollat på teve. Och jag kan tipsa om att inte ringa mig mellan 15.30 och 17.30. Då är jag upptagen med Top Model och Project Runway. Mitt liv styrs av tevetablån numera och ajaj den som rubbar den.

Nu ligger jag och kollar på Idol och känner på Lillens sparkar och buffar. Mysigt Han har äntligen vänt sig lite skönare efter att att legat och sparkat mot kissblåsan hela dagen.


Onsdag

Blir inte lika mycket inlägg nu. Det händer nämligen inte så mycket. Ligger i soffan och roar mig bäst jag kan. Har klarat av två tredjedelar av graviditeten och det är 95 dagar kvar till 15 januari. Men dit kommer jag aldrig nå. Antingen för att Lillen kommer tidigare av sig själv eller för att jag kommer sättas igång. Nu börjar det på teve igen.

26+0

Haft en bra dag idag. Mamma kom hit i förmiddags och skjutsade mig till KS för ultraljud och läkarbesök. Underbart med utflykt och få se något annat, även om det var sjukhuset. Oförändrad tapp sen förra veckan vilket är toppen. Men jag ska vara sängliggande minst fyra veckor till. Får gå på toa, duscha och laga mat. Annars ska jag ligga. Så soffan och jag kommer vara "bästa vänner" ett tag till.


26+0


Fyra veckor

Söndagkväll och ännu en vecka har gått. Fyra veckor har jag legat nu. Givetvis gör jag allt jag måste för att bebisen ska växa till sig så mycket som möjligt och ha dom bästa förutsättningarna när han vill titta ut. Men det betyder inte att jag tycker att det är roligt. Det är skittråkigt att ligga. Det är skittråkigt att inte träffa folk. Det är skittråkigt att inte kunna hjälpa till hemma. Det är skittråkigt att inte kunna gå ut. Inte ens till affären.

Men imorrn blir det utflykt till KS igen. Tappmätning och läkarbesök. Har tur att mamma är ledig och kommer hit och roar mig. Då får jag även skjuts till sjukhuset och slipper ta taxi för att behöva gå till bussen. Får se vad måttet blir imorrn.

Fajt i sängen

Lillen och jag är långt ifrån överens när det kommer till vil- och sovställningar. Jag vill ligga på sidan. Det vill inte Lillen. Han sparkar och bråkar och har sig och lugnar sig inte förrän jag ger upp och lägger mig på rygg. Hur hade han tänkt att jag ska klara det framöver när han bara blir större och större? Har era bebisar haft bestämda åsikter om sovställningar?

Fredag

Har inte så mycket att säga. Det händer nämligen ingenting. Skönt att vara hemma och ha liiite mer att göra. Det gör att dagarna går lite fortare. Får även sova hur länge jag vill vilket är underbart. Då försvinner några timmar på förmiddagen. 

Skulle få en ny tappmätning på måndag. Ska nämligen träffa min läkare på måndag. Ett läkarbesök innebär alltid ultraljud innan så man har lite att diskutera. Jag ska fortfarande till läkaren på måndag. Men idag kom kallelsen till ultraljudet. På tisdag. Eh... Ringde och bråkade lite med dom och lyckades få dom att klämma in min tappmätning på läkarens lunch på måndag. Sorry! Men det är dom som har gjort fel. Får dock en oskön känsla att han kommer göra en slarvig mätning. Som tur är följer KJ med.


9 månader

Grattis Klara och Gustav på 9-månadersdagen! Ikväll tänder vi era ljus och tänker på er lite extra.
Ni är älskade. Ni är saknade.


25+0


Jag ska åka hem!

Jag ska få åka hem! Hurra hurra hurra hurra! Tappen mätte 26 mm vilket är helt fantastiskt. Är fortsatt sjukskriven resten av graviditeten med vila och medicin. Kommer göra tappmätning varje vecka och eventuella andra kontroller som behövs. Troligtvis infektionskoll så den dumma baskilusken inte kommer tillbaka. Är så himla glad att jag får komma hem nu. Det har varit fantastiskt att få ligga här och bli kollad under dom här mest kritiska veckorna men nu ska det bli härligt att få vara hemma och ha lite privatliv.

Bjuder på magbild senare ikväll när jag är hemma :-)

Aurorabarnmorska

Idag fick vi träffa en barnmorska från Auroramottagningen. Hon var helt fantastisk och var med oss i 2,5 timma, två och en halv timma. Tack för vårdpersonal som tar sig tid! Vi pratade om Klara och Gustavs förlossning och jag grät och grät och grät. Det var länge sen jag tänkte så mycket på den och tog orden i min mun. Hann knappt säga hej innan tårarna började rinna. När Lillen föds vill jag inte vara nerdrogad med morfin. Jag vill minnas hans födelse. Och jag vill inte ha någon idiotläkare som skäller på mig när jag inte förstår vad han säger på danska.

När vi kände att vi pratat klart tog hon med oss en våning ner. Där finns Neo. Hon visade oss runt och förklarade allt från kuvöserna till kylen där man förvarar sin pumpade bröstmjölk. Det var lugnt och fint där nere. Inte alls så läskigt som jag trodde.

Nu är jag supertrött så jag hoppas jag får sova inatt. En kvinna med värkar låg och jämrade sig tvärs över korridoren inatt och lät mig inte sova så mycket. Men nu är hon borta så det blir nog lugnt.

Imorrn verkar det som att jag ska få göra ultraljud igen och mäta tappen. Ett positivt resultat betyder att jag får sova hemma i min egen säng. Det vore helt fantastiskt! Lite läskigt, men skönt!

Ursäkta för gnället

Har sååå tråkigt! Är sååå trött på att inte få vara vanlig. Jag hoppas måttet på nästa tappmätning är bra för då får jag komma hem. Visst, jag kan ligga här hur länge som helst om Lillen kräver det. Inga problem! Men hemma kan jag ändå leka "lite vanlig". Den här lilla bubblan jag lever i är ingen hit. För mycket onormalt. Vill vara normal och lyckligt gravid, utan skiterfarenheter som sänker en. Som gör att man stundtals blir bitter och cynisk. Nu är jag tack och lov inte sån så ofta. Men just nu, bara just nu, måste jag få kräkas ut lite gnäll. För det är banne mig inte kul att veta allt jag vet. Allt som kan gå fel. Minsta känning som gör att fantasin skenar fritt bland alla katastroftankar. Men ju längre jag går desto större chans har Lillen att klara sig och bli en frisk och söt bebis. Och det vill jag ju ha. Mitt egna lilla skrynkel.

Längtar efter att KJ ska komma. Han ska köra ut mig i solen. Ska bli underbart! För just nu vill jag krypa ur min egen kropp och gömma mig nånstans. Får krupp! Så länge roar jag mig med att titta på barnvagnar. Vill ha en fin barnvagn till min lilla skrutt!

RSS 2.0