Sista träffen med kuratorn

Träffade min kurator idag. För sista gången. Jag kände att det räckte nu. Efter att allt det praktiska med Klara och Gustav har blivit klart har jag känt att den tyngden har släppt och att det är lätt att andas igen. Dessutom tar oron över den nya graviditeten inte tag i mig så jag inte kan hantera den. Jag har mina knep och jag känner att jag är färdig hos kuratorn. Däremot fick jag numret till kuratorn som ska ta över efter min kurator när hon slutar. Ifall jag längre fram känner att jag behöver träffa någon. Men idag gick jag därifrån och var stolt och imponerad över mig själv och hur jag har tagit mig hit jag är idag. I januari hade jag aldrig trott att jag skulle kunna må så här bra redan nu.

Visst, vissa saker är fortfarande jobbiga. Som tex idag när jag stod inne på HMs MAMA-avdelning för att försöka hitta ett par shorts. Då gick en tjej jag träffade på en mammagrupp på MVC förbi med sin bebis. Jag såg att hon kände igen mig och hon undrade nog vad jag gjorde där helt ensam bland mammakläderna. Det kändes... Men det blev iaf inte några shorts. Antingen var dom för stora eller för små och dom är slutsålda på nätet. Får jaga vidare.

Om pyret vill stanna kvar till imorrn så tar jag mig in i vecka 13. 12+0. Och dom "magiska" veckorna är passerade. Ett delmål. Därmed börjar restriktionen att inte bära tungt att gälla. Idag fixade jag en del av problemet genom att köpa mig en shoppingvagn. En sån där som pensionärerna brukar dra efter sig. Svart med stora prästkragar på. Typ... Inte så pjåkigt.


Godis till barnen

Vi tog en promenad och hälsade på Klara och Gustav ikväll. Premiärvisit. Jag hade pimpimtablettaskar med mig och barnen fick varsin pimpimbåt. När man är så liten ska man inte äta massa godis men vi gjorde ett undantag idag. Så EN liten båt kunde dom få smaska på. Vi la två små båtar på en sten som dom kunde få sen. Men vi sa åt dom att dom inte fick äta så dom andra barnen såg.

Men vi märkte att dom inte behöver gå hungriga där i barnlunden i sommar. Det fanns så mycket smultron att det var som röda mattor på marken. Helt galet mycket. Så vi tog lite och åt. Gott gott!


Brevet kom idag

Idag kom brevet från kyrkogårdsförvaltningen att Klara och Gustav finns i barnlunden. Känns bra att dom äntligen är hos sina kompisar så dom kan springa omkring på gräsmattan och leka när ingen ser. Fina pluttarna! Nu kommer mamma, pappa och pyret och hälsar på.


Fika

Hemma efter en supertrevlig tretimmarsfika men en annan änglamamma som jag lärt känna via FL. Vi pratade om stort och smått och ska absolut fortsätta träffas. Vi satt inne. Helt galet varmt ute. Men skam den som klagar på värmen när den väl har kommit tillbaka. Fast jag klagar lite ändå. Det är nämligen inte lätt att motivera sig till att skriva examensarbete när det är 26 grader och sol ute.

Tilllägg: Nu är det Måns på Allsången. Måste titta så jag kan följa Aftonbladets hyllningar/sågningar imorrn.

Sommar

Enligt statistiken är midsommar över. Välkomna tillbaka! :-)

Har suttit hela eftermiddagen och diskuterat sorg med en kompis. Trevligt hade vi! Vi pratade om folks bemötande och hur vi själva reagerade på det. Det är väldigt lika även om sorgen har sitt ursprung ur olika saker.

Det finns ett avsnitt från P1:s Sommar som är himla bra. Det är Malin Sävstam, som har skrivit boken När livet stannar som jag skrev om för några månader sen, som pratar. Himla bra! Finns som ljudfil här.

200

200 dagar kvar till BF. Långt kvar...

Bakfulla läsare?

Det är lite roligt att kolla på statistiken dom här dagarna. Igår var det midsommarafton och folk firade istället för att läsa bloggar. Idag är folk bakfulla och ännu färre läser bloggar. Skönt att slippa sånt!

Satt i en stol på baksidan och njöt idag när mamma kom ut och berättade att min gamla klasskompis gick förbi med barnvagn på vägen. Vill varken se eller höra sånt. Vill inte se folk jag känner lyckliga över sina nyfödda bebisar. Det gör för ont. Har senaste gångerna jag har varit hemma hos mamma och pappa och varit på en viss promenadrutt undvikit att avsluta den på hennes föräldrars gata bara för att inte riskera att möta henne och hennes mage eller eventuella bebis. Nu finns bebisen och det gör så ont.

Men en sak som gjorde mig superglad nu på kvällen var att jag fick veta att en änglamamma har plussat. Sånt gör mig glad och det gjorde min kväll. Nu håller jag alla tummar och tår jag har att det ska gå bra.

Inget illamående idag. Hoppas det har börjat släppa nu.


Gravidjeans

Nu har vi fått papper från Skatteverket. Där står det att Klara och Gustav är mina barn. Fint!

Har satt på mig mina gravidjeans idag. Mudden är missfärgad efter det lätt kaotiska ultraljudet som gjordes när vi åkte in när Klara och Gustav föddes. Ett ganska tråkigt minne. Och jobbigt att bli påmind om det hela tiden.

Men nu är det midsommar och ikväll blir det trevligt.

Jag fick det!

Sökte ett jobb på 20% för några veckor sen och har därefter varit på en intervju och ett undervisningsprov. Idag fick jag beskedet. Jag fick det! Hurra för mig! Nu ska jag bara komma på hur jag smidigast berättar att jag är gravid och bara kan jobba höstterminen. Några kloka råd någon?


Ultraljud 3

Ultraljud är nervösa. Idag blev det tårar igen. Både av nervositet och lättnad av att allt såg bra ut. Barnmorskan var jättebra. Det var både KJ och jag rörande överens om. Det började med att hon sa att jag hade varit med om en för tidig förlossning. Hon sa aldrig det där äckliga ordet missfall. Och hon var så lugn och snäll och sa att vi fick komma när vi helst ville. Låter bra det, för jag vill ha koll på moderkakan så den fungerar. Bad om att få henne vid alla andra ultraljud också. Hoppas jag kan få det.

Pyret hade växt på sig fint och var dubbelt så stor som förra gången. Vår stora lilla krabat var nu hela 4 cm lång från rumpa till huvud och sprattlade så fint. Vi fick även höra hjärtljuden. Fantastisk känsla att få höra hjärtat slå på en så liten krabat.

Moderkakan låg tyvärr i framvägg. Det gillar jag inte alls eftersom det kan dröja innan man känner rörelser då. Och så blir det hälften så mycket rörelser och sparkar nu eftersom det (tack och lov) bara är en bebis. Kommer säkert noja ihjäl mig över det.

Tyvärr blev det inga bra bilder. Men jag bjuder på Pyret i vecka 10+5 ändå. Huvudet är till vänster. Den lilla pluppen som sticker upp i mitten är en arm.


Måndag

När jag var gravid med Klara och Gustav sa jag att jag var glad att det var två på en gång så jag slapp vara gravid en gång till. Mådde nämligen så vansinnigt dåligt hela tiden. Mådde fruktansvärt illa och hade ont överallt. Nu mår jag visserligen illa, men inte alls i samma grad som då. Och som jag sa till KJ igår när vi låg i sängen. Jag tycker bäst om att vara gravid när jag mår så som jag gör just nu. Jag har inga illamåendekänningar och jag känner absolut ingenting i övrigt fysiskt. Då glömmer jag liksom bort att jag är gravid och får vila hjärnan lite.

Det är tur jag har dom stunderna på kvällarna när jag ska sova. Då kan jag slappna av lite och behöver inte oroa mig att något ska vara fel utan får somna i lugn och ro. Men så fort jag känner att det hugger till eller något hinner jag tänka att det går åt skogen. Men då får jag intala mig själv att det är växtvärk och helt normalt.

Pyret fick mig verkligen att må pest och pyton på förmiddagen idag. Mådde så himla illa att en spya inte låg långt borta. Det är andra gången den här graviditeten så det är ju positivt ändå att det är så sällan. Men jag lyckades få bort vilja-spy-känslan och sen har det gått bra.

Ikväll ska jag kolla på Total blackout. Sjukt roligt att titta på. Själv skulle jag aldrig i livet ställa upp. Jag höll på att dö idag när jag började skära i broccolin jag skulle använda till soppan och ett gäng tvestjärtar kryper ut. Vidrigt!

Delmål

Jag har skapat lite delmål åt mig själv så att jag inte behöver ha januari som mål.

Delmål 1: Ultraljudet imorrn, kommer då vara i vecka 10+5
Delmål 2: Ta mig förbi dom "magiska" 12 veckorna. Missfallsrisken minskar ju faktiskt...
Delmål 3: RUL
Delmål 4: Ta mig förbi vecka 22 då Klara och Gustav föddes
Delmål 5: Ingen aning. Min hjärna är inte där än...

Minnesstunden

Minnesstunden i fredags blev helt fantastiskt bra. Otroligt fin med musiken som min klasskompis stod för. Och prästen var toppen. Fast det visste vi ju sen innan.

Det var jobbigt men väldigt skönt. Och vi är så nöjda med att vi har gjort det. Det blev ett värdigt avslut och en fin stund för barnen. Ett stort tack till alla som var där och delade stunden med oss!








Vägkrogscraving

Fick min första cravingkänning idag. Var på stan efter krematorieutflykten och fick plötsligt ett sinnessjukt sug efter vägkrogshamburgare. Absolut inte McDonalds, Burger King eller Max. Nej nej, riktig vägkrogsburgare skulle det vara. Med räfflade tjocka pommes. Och jag var tvungen att ha det. Nu! Letade som en tok på alla ställen jag tänkte kunde ha såna hamburgare men jag hittade bara kebab. Till slut var jag så vansinnigt hungrig och illamående att jag var tvungen att göra en kompromiss. Hamnade på Max ändå. Och nej, det var banne mig inte samma sak. Satt och tjurade lite medan jag åt. Men jag blev i alla fall mätt och illamåendet släppte för en stund igen. Får se när nästa cravingkänning attackerar mig...

Hela familjen på biltur

Det finns inga ord för att förklara hur det känns att kliva in på ett krematorium och se två urnor med sina barns namn på. Sen "kvittera ut" urnorna och stoppa dom i varsin kartong. Sätta sig i bilen med kartongerna i knät och åka iväg. Hela familjen var ute och åkte bil. För första och sista gången. Mamma, pappa och tre barn. Mamma, pappa, pyret i magen och två döda barn i varsin kartong. Det är en så sjuk och overklig känsla att det inte går att förklara. För jag kan inte förstå själv. Det är helt omöjligt. Vi var tvungna att ta en familjebild med KJs mobil bara för att det var så bisarrt. En bild för internt bruk. Som KJ sa: "Den här få vi ta för oss själva. Annars tror folk att vi är galna."

Innan vi åkte till krematoriet var jag i Solna centrum och handlade lite. Såg tre tvillingpar som alla var mellan 2 och 6 månader ungefär. Mammorna köpte kläder till sina barn. Jag gick in på Panduro och köpte två sidenband till mina barn. Ett blått och ett rosa. Dom ska jag knyta runt urnorna imorrn. Varsin fin rosett ska dom få.

Det kommer bli så fint imorrn för våra småpluttar.


Barnens kläder

Grävde i en garderob här hemma och hittade en påse från HM längst in. I den hittade jag det sista jag köpte till Klara och Gustav innan dom föddes. Två jättefina pyjamaser till Klara och en fiskbody med tillhörande byxor till Gustav. Storlek 50. Det är nog KJ som har slängt in den där eftersom han var tvungen att barnsäkra lägenheten innan jag ens kunde förmå mig att kliva in i den när vi kom hem från sjukhuset. Nu ligger alla kläder, inklusive dom jag hittade idag, i en av puffarna i vardagsrummet. Nu får pyret ärva kläderna istället.





Lägg märke till datum och tid på kvittot. Två timmar senare var jag på akuten.


Den sköra tråden

I lördags sändes en dokumentär om för tidigt födda barn. Jättebra! Alla fina barn och deras föräldrar. Och en sak som jag uppskattade väldigt mycket var att de visade både lyckliga och olyckliga slut. För som vi alla vet numera slutar det inte alltid bra. Fint av föräldrarna att visa sina fina barn som tyvärr inte klarade sig och bra av SVT att inte dölja barnen. För döda barn är inte hemska. Dom är fina små barn. Och det ser ut som dom sover. Men gud vad jag grät. Jag förflyttades tillbaka till sjukhuset, och alla känslor jag hade där kom tillbaka. Den rekommenderas starkt och kan ses här.


Skön helg

Tack vare besöket på gynakuten i fredags kunde jag slappna av och har därför haft en väldigt skön helg. I fredags var en kompis över och vi körde ett parti Settlers. Var extremt trött men lyckades vinna ändå. Gick upp okristligt tidigt igår för att åka till Uppsala på jobbintervju. Får se om det blir något. Mådde skit när jag åkte dit pga "för lite" sömn och illamående. När jag kom hem igen var klockan ett och jag somnade som en stock i sängen. Vaknade kl fem igen. Tänk att nån som är så liten kan göra en så trött. Idag har vi städat hela lägenheten och haft L och P på besök. Broccoli- och skinkpaj, jordgubbar och glass och två partier Settlers. Otroligt skön helg med andra ord. Ingen större oro. Pyret mår bra, jag mår bra, KJ mår bra och Klara och Gustav är stolta över mamma, pappa och pyret.

Nu kan vi fokusera på minnesstunden som är på fredag. Sen börjar ett nytt kapitel i vårt liv.


Pyret lever

Pyret lever och är fortfarande bara en. Singular! Hjärtat slog och allt såg bra ut. Blödningarna kom troligtvis från irriterade slemhinnor påverkade av infektionen jag hade. Så nu kan vi andas ut i två veckor till. Pyret hade växt på sig fint också. Förra gången var h*n 4 mm lång. Nu hade h*n vuxit till att bli hela 20 mm. Heja Pyret! 

Sista gången på samtalsgruppen var jättebra igår. Vi fick välja bilder som beskrev vår sorg idag och om fem år. Det hela kantades av ABBA-musik på falsk saxofon. Fantastiskt...


Här är vår lilla krabat.


Lite av varje

Effektiv förmiddag idag. Träffade prästen och planerade det sista inför minnesstunden. Präster är så himla bra. Dom är lugna och fridfulla. Sen gick vi och beställde två urnor. Ska köpa ett rosa och ett blått sidenband som vi ska knyta på sen.

Ikväll är det sista träffen med samtalsgruppen. Undrar om vi ska slå på stort och ta en liten falsk trumpetkonsert utanför fönstret idag. Blir spännande!

Blod under graviditeten är ju normalt säger dom. Men för mig var det uppenbarligen inte normalt när jag var gravid med Klara och Gustav. Därför blir jag livrädd nu att det ska vara något dåligt. Det är pyttepyttelite. Men det är. Fortsätter det imorrn blir det en tur till gynakuten. Tänker då inte gå och tro att allt är normalt nu. Hellre ett onödigt besök för mycket.

Drömde förresten att jag fick trillingar inatt. Alla dog. Sen var jag helt plötsligt gravid med fyrlingar. En föddes i vecka 27. Resten stannade kvar i magen. Vet inte hur det slutade. Hann vakna.


Fotboll

Att bo i Solna när det vaknas fotboll är en upplevelse. Är det derby står poliserna häck från pendeltågsstationen till Råsunda och det är poliser poliser poliser överallt. Idag var det Sverigetröjor överallt. Lite roligt. Och framförallt trevligare än poliser. Det blir liksom gladare stämning. Och det förgyller mina dagar!

Fick veta att ytterligare en ska ha barn idag. Det hugger alltid till i mig när jag får höra sånt. Jag vet egentligen inte vad det är som får igång mig. Men det är väl att jag skulle ha haft mina bebisar hos mig och inte har det. Och så blir jag irriterad på att dom säkert är så där naivt lyckliga. Det låter kanske konstigt men det blir lite äckligt.

Om två veckor och en dag ska jag få se pyret på teve igen. Jag hoppas att h*n fortfarande lever då. Hipp hurra för pyret isåfall!


Idiotkommentar

Jenny länkade till en idiotkommentar som en tjej fick och jag vill också länka till den. För idioter finns det alltid. Större och mindre idioter. Här är den iaf.


Fem månader

Fem månader. Tänk att fem månader har gått. Det känns både som igår och som en evighet. Jag blir fortfarande så ledsen när jag tänker på er mina småpluttar. Men nu är ni på semester i Tyskland med pappa. Hoppas ni har det bra där! Och lova att ni håller i er hårt om ni ska sitta på vingen på vägen tillbaka ikväll.

Man lever i två parallella världar. En "vanlig" värld. Den som alla andra människor lever i. Och den världen där vi lever med Klara och Gustav. Där vi pratar om dom och undrar vad dom har gjort idag. Där vi ger varandra små lätta bebispussar på kinden. Så lätta som vi tror att Klara och Gustav pussar oss om nätterna för att inte väcka oss. Vi får skapa oss egna minnen och upplevelser med Klara och Gustav. Minnen som vi bara kan dela med varandra.

Grattis på er dag! Mamma saknar er så mycket!

Välkomna

Minnesstunden för Klara och Gustav kommer att vara i S:t Martins kapell bredvid Solna kyrka den 17 juni kl 12.30. Den som vill komma är välkommen. Och nu är det sommar, så svarta kläder kan ni lämna hemma.

Snart beger jag mig hem till mamma och pappa igen. Lättare att få tiden att gå där när man saknar sin andra hälft här hemma.


Barnen har flugit idag

Inatt drömde jag att pyret föddes för tidigt, död. Då har det börjat med sånt också. Blir så ledsen. Jag vill drömma om Klara och Gustav men det gör jag inte. Istället har jag börjat drömma såna här skitdrömmar.

KJ har flugit till Tyskland på konferens idag och ska stanna till söndag. Han skickade ett sms och berättade att Klara och Gustav hade suttit på vingen och flugit med. Precis som dom gjorde när vi flög till Thailand. Jag såg dom. Jag såg att dom satt där även om dom inte syns.


RSS 2.0