Besök hos barnmorskan

Besök hos barnmorskan idag. Ny sådan eftersom min tydligen är sjukskriven. Suck! Men den här nya var väldigt trevlig att ha att göra med. Började gråta så fort jag fick frågan om hur jag mådde. Jo tack, fysiskt är det bra. Psykiskt är det värre. Fick göra prover fast det egentligen inte var dags. Socker- och järnvärdet var fint. Vikten var också bra. Själv har jag ingen aning om vad jag väger och hur mycket jag har gått upp. Har valt att inte veta det eftersom jag dels inte hann gå ner alla kilon efter förra graviditeten och dels för att jag har annat att tänka på än min viktuppgång. Det finns liksom annat som är viktigare just nu. Hon kände även på magen och så fick jag höra hjärtat slå. Hade inget behov av att få höra det men det är ju lite mysigt ändå. Lillen bökade runt som tusan hela tiden men till slut fick hon tag på hjärtljuden. Så visst lever han. Men det visste jag hela tiden såklart :-)

Ömtålig

Har haft två bra dagar eftersom jag har jobbat och därför haft annat än oro över lillen och saknaden av Klara och Gustav att tänka på. Men jag känner mig väldigt ömtålig just nu och har lätt för att falla ner i den ledsna spiralen. KJ är borta och kan inte ta emot mig när jag faller. Men i duschen är det varmt och där kan jag gråta. Ska försöka hålla mig sysselsatt resten av veckan innan KJ kommer hem så jag slipper tänka så mycket. Åker hem till mamma och pappa i helgen. Om mindre än en vecka är jag nämligen i vecka 22 och jag fasar.

Nu mår jag dessutom så där irriterande illa. Har ingen vidare matlust men vill heller inte spy även om jag vet att jag skulle må så mycket bättre om jag fick ur mig allt. Har tagit en Postafen och hoppas att den hinner verka innan repet ikväll. Ska tvinga i mig lite mer pasta och skinksås och sen fortsätta beta av mitt storpack Piggelin och hoppas att det hjälper.

Halvvägs!

Idag är jag på dag 140 av 280 och har således gått 50% av graviditeten. Hurra för mig och hurra för lillskrutten! Det har gått väldigt fort och extremt långsamt på samma gång. Men det känns som en evighet att jag ska gå lika länge till. Hela året ut... Sen får du titta ut lilla vän!

Gräsänka

Har blivit gräsänka. KJ har åkt till Polen med jobbet och kommer inte hem förrän nästa måndag. Blir nio ensamma dagar. Speciellt nu när det närmar sig vecka 22. Blir nedstämd lite då och då. Och jag tror att det beror på det. Tror det påverkar KJ också. Så för hans del är det kanske bra att åka iväg och fly verkligheten litegrann. Själv sitter jag fast med verkligheten. Den är svår att fly ifrån eftersom lillkillen är i magen min.

Men han fick mig att både le och skratta ikväll. Bestämde mig för att testa om han ville busa och började buffa med fjärrkontrollen. Fick genast sparkar tillbaka. Sen gjorde vi om det en gång till med buff och spark. Mysigt! Längtar så vansinnigt till januari. Vill ha mitt mjuka, levande, skrikande lilla skrynkel.

Dagens ängel

Dagens hjälteinsats genomfördes av mig. En kvinna föll av sin cykel och bröt armen. Jag skyndade fram och frågade hur det gick. Det resulterade i att jag fick ringa ambulans och sen satt jag på asfalten med henne lutad mot mitt knä i 15 minuter tills ambulansen kom. Hon sa minst tio gånger att jag var en ängel, så jag tror nog att jag är det :-)

Massor med folk gick förbi och tittade nyfiket. Inte för att dom kunde göra så mycket mer än vad jag redan gjorde. Men tänk om folk bara kunde göra en insats istället för att bara glo och låtsas som ingenting.

Postafen och Piggelin

Efter att ha varit uppe på toa vid halv sju-tiden somnade jag om och sov ända till halv elva. Hade sovit längre om inte telefonen ringt. Gud så skönt det var att få sova så länge!

Har börjat äta Postafen ibland igen för nu har jag börjat tröttna på illamåendet. Började känna av att det var påväg så jag tog en tablett. Det tar ungefär en timma för den att verka och vill man ha bäst effekt ska man ta den innan illamåendet startar. Men men... Har gått fram och tillbaka till toaletten då det har känts som att jag hållt på att spy. Men än så länge har det inte kommit något och jag har smaskat i mig en Piggelin. Det brukar underlätta.

Nu ska jag ta en promenad till Solna centrum och försöka hitta en BH. Kan bara ha en numera och det håller inte... Blir nog McDonalds också. Mums!


Fin mage

Gick iväg till affären iklädd jeans och ett linne. Speglade mig i alla fönster på vägen och såg att magen var rund och fin. Mysigt att den är så nu. Men vi har inte tagit en enda bild ännu. Det känns lite motigt. Och eftersom den här graviditeten inte är lika hopp och tjo och tjim i hjärnan som förra var bryr jag mig faktiskt inte speciellt mycket. Men efter vecka 22 ska vi ta lite bilder iaf.

Men lillkillen grejar för fullt hela tiden. Det är tur att jag har en livlig bebis i magen så jag ständigt blir påmind om att han lever.

Imorrn hade jag gått in i vecka 21 om jag hade fått följa sista mensen. Men icke sa nicke. Jag får glatt vänta till på måndag. Det här blir den längsta vecka 20 i hela mitt liv.

Uppdaterat och klart

Nu är ultraljudsbilderna tillbaka till det långa inlägget här nedanför.

Är supertrött och ska lägga mig nu. Lillen bökar på som vanligt. Har varit väldigt intensivt sen den kvällen då KJ kände första karatesparken.

Borta för en liten stund

Har tagit bort ultraljudsbilderna för en stund. Men ingen oro... Dom kommer tillbaka senare under kvällen, lite redigerade bara.


Mycket och lite till...

Såja... Det blir många bäckar små i detta inlägg för att få med allt. Hoppas ni orkar med... :-)

Resan började med Spädbarnsfondens familjehelg i Varberg. Toppenhelg med en otrolig samhörighet med dom andra familjerna. Det var kul att se alla familjer med levande barn och man fick lite hopp om hur bra allt faktiskt kan bli ändå. Vi hoppas få komma tillbaka nästa år med vår alldeles egna levande bebis. På spädbarnsfondens hemsida finns det bilder från helgen. Förutom att jag ser ut som en mupp på bilden med Klara och Gustavs ballonger är det väldigt fina bilder. Speciellt de två längst ner på KJs och mina händer och när vi kramas efter att ha släppt upp ballongerna.

Vidare gick resan till Lund där vi övernattade en natt för att åka vidare till Ystad military tattoo där vi var med och spelade. Det var jobbigare än jag hade räknat med och jag mådde peck några dagar med massa spyor och extrem trötthet. Skippade paraderna, en konsert och ett rep. Inge vidare att bo på på logement med nio andra i en korrididor med två orkestrar som inte vill sova om nätterna. Nej, usch vad jag mådde pest och pina. Det satte sig på psyket också och jag ville bara därifrån. Det blev nämligen en väldig kontrast att komma från gemenskapen på familjehelgen till en partajande orkester utan döda barn. Mitt upp i allt får vi veta att Victoria och Daniel ska ha barn, vilket är jättekul. Men det blev jobbigt att alla antog på en gång att det skulle komma en bebis i mars. Dom har sin verklighet och jag har min verklighet. Blev lite för jobbigt för mig just då. Men KJ fanns vid min sida hela tiden och var underbar.

Idag har vi varit på två ultraljud och träffade min läkare. Först var vi på RUL. Kändes lite som att vi skulle få domen idag. Hade skrivit en lapp och lagt i plastfickan där jag önskade samma BM som förra gången och det lyckades. Fick henne och hon var jättebra idag igen. Allt såg bra ut och jag blev, mot min vilja, tillbakaflyttad tre dagar. Så nu har jag BF på min pappas födelsedag. 15 januari.

Sen gjorde vi ett vaginalt ultraljud för att kolla livmoderhalsen. Men den var 5 cm lång och sluten. Toppen! Däremot ska dom kolla moderkakan nån gång efter vecka 30 eftersom den låg lite lågt ner. Troligvis är det inget konstigt och den kommer flytta upp men bäst att kolla för säkerhetsskull.

Sjukhusbesöket avslutades med att vi träffade min läkare där vi gick igenom vad vi ska göra för besök på specmvc. Ska få börja gå där varannan vecka från och med nu och göra kontroller. Min oro över förlossningen kan jag släppa också. Jag kommer bli igångsatt. Känns helt underbart! Dessutom skrev hon ut Bricanyl åt mig som jag kan ta ifall jag får sammandragningar och psyket brakar ihop. Hon sa att det var därför. Inte för det medicinska, utan för att lugna mig. Jag har att tänka på ändå. Tänk att sjukvården kan se så olika ut runt om i landet. Jag är så tacksam över att jag inte behöver be om något. Alla extrakontroller, igångsättningar, samtal, bricanyl osv är så självklart för dom. Dom säger sakerna innan man ens hinner ta upp dom själv. Fantastiskt!

Och om ni är nyfikna på vad som ligger i min mage så är det en liten pojke. Klara och Gustav ska få en lillebror! Detta firade vi med att köpa strumpor. Mer tänker vi inte köpa på väldigt länge.



Vår lille pojke!



Beviset på att det är en pojke. Bilden är tagen underifrån och visar två lårben och en liten snopp.



Lillens första egna strumpor. Som han inte ärver från syskonen.

Av nån anledning vägrar blogg.se att centrera enbart bilderna och bildtexterna utan centrerar allt. Irriterande. Men men...

 

 

 


Hemma igen

Trevligt att se att så många har tittat in här även om jag sa att bloggen skulle ligga död i en och en halv vecka. Man tackar! :-) Nu är jag i alla fall hemma igen efter en lång strapats i södra Sverige som avslutades med nio timmar i buss. Är galet trött nu och skriver mer imorrn när jag har vilat upp mig. Nu blir det soffläge resten av kvällen.

Bebbebus

Bebben har rört sig jättemycket senaste tiden. Så när jag vid fyratiden idag fortfarande inte hade känt bebben röra sig började bli lite frustrerad och givetvis kom tanken om att den hade dött upp. Men jag började buffa och buffa där h*n brukar sparka och tillslut fick jag svar. Så då började vi busa med varandra och buffade på varandra flera gånger. Mysigt! Hoppas få mycket mer bus i många veckor.

Imorrn åker vi på "semester". Så bloggen kommer ligga död i en och en halv vecka. Men när jag kommer tillbaka är jag i vecka 20 :-)

Föll som en sten

Igår kväll föll jag. Långt ner. Det var länge sen jag grät så mycket över barnen. Det är den enorma tomheten. Och att aldrig få hålla dom och pussa dom. Det fina minnet av att Klara lever när hon ligger på mitt bröst för att sedan över gå till enorm smärta av att hon dog där och då. Och det dåliga samvetet över att inte känna så för Gustav eftersom han inte levde när han kom ut. Mina älskade pluttisar!

KJ höll mig igår när jag föll. Hårt.

Frågor och svar

Igår stod jag på HM och väntade på att få komma in i en provhytt. Utanför en annan provhytt står en överentusiastisk kvinna till en gravid kompis som står i just den provhytten. Hon kommenterar min mage och frågar vilken vecka jag är. Sen kommer följdfrågan jag inte ville få. "Är det första barnet?" Efter att ha funderat med flackande blick en sekund för mycket svarade jag "Ja" varpå "Men guuud så spännande." och ett sammanbitet "Mmmm..." följer. Kom som tur var in i provhytten direkt då så jag behövde inte fortsätta prata med henne. I den stunden kändes det bra att svara så. Jag kommer aldrig träffa henne igen och jag kände inte att jag försummade Klara och Gustav. Dom förstår ändå. Men ändå slår det emot det jag trodde skulle bli min princip. Att aldrig strunta i att nämna mina änglabarn. Men ju fler och fler gånger jag utsätts för dom jobbiga frågorna desto mer lär jag mig vad jag kan säga och till vem.

Grattis alla tre

Idag är det Klara och Gustavs 7-månadersdag. Låg och tänkte på dom när jag låg i sängen. Min famn är tom och det finns inga bebisar att krama. Den härligaste känslan var när Klara levde när hon låg på mitt bröst. Hon rörde på sig och levde en stund. Åh vad jag önskar att jag kunde få uppleva hennes liv igen. Gustav fick jag bara känna i magen. Lillpojken! Vill krama och känna dom. Fysiskt! Jag vill krama mina barn!

Jag får glädjas åt att bebben i magen går in i vecka 18 idag istället. Jag får glädjas åt sparkarna jag får från honom/henne.

Så grattis till alla mina barn, på 7-månadersdagen och 18-veckorsdagen!

En stund av lycka!

Jag är så glad och har ett fånigt leende på läpparna. Låg i soffan och tittade på tv och kände att det rörde sig i magen. Tänkte testa att buffa tillbaka och petade med fjärrkontrollen på bebben. Fick en spark tillbaka och ropade på KJ. Buffade igen och KJ la sin hand på magen. Då får vi världens karatespark tillbaka. Starkare livstecken är nog svårt att få från en sån krabat. Och jag är så himla glad att KJ kände också. Förra graviditeten kände han för första gången i vecka 20. Nu är jag i vecka 17 och har moderkakan i framvägg. Mystiskt! Men alldeles alldeles underbart!


Ischias? Jag säger iaf AJ!

Känner mig lugn igen. Mår som "vanligt". Dvs lite illamående och småkrämpor. Ska försöka ta det lugnt och koppla av nu fram till RUL. Ska iväg på en tripp innan dess och bara försöka ha kul. 

Har börjat få ischiaskänningar tror jag. Ibland göra det så svinont att jag bara garvar och ibland känner jag inget alls.

RSS 2.0